ISTIQAMAH HINGGA KEMENANGAN

ISTIQAMAH HINGGA KEMENANGAN
PENYELIA DUN DABONG

Rabu, 8 Julai 2009

Kenapa Hanya Bendera PKR?

Riuh diperkatan sehari dua ini berkaitan bendera PKR dipasang di Manek Urai. Ada beberapa arahan supaya bendera PKR mesti diturunkan. Alasan yang diberi hanyalah kerana PKR tidak menyertai (bertanding) dalam pilihanraya ini. Eh, saya nak tanya, adakah UMNO bertanding dalam pilihanraya ini? Jawapannya TIDAK kan? Oleh itu, kenapa bendera keris keramat telanjang (UMNO) tidak perlu diturunkan? Kenapa hanya ditujukan kepada bendera PKR?

Oleh itu, kepada pemantau-pemantau pilihanraya dari SPR, anda semua bersikap profesional la sikit. Jangan hanya mengikut kemahuan pemimpin-pemimpin tertentu. Bersikap adil, kalu nk suruh PKR turunkan bendera, suruh juga UMNO turunkan bendera mereka. Baru rakyat menghormati anda. Biar hanya bendera PAS dan Barisan Nasional sahaja yang dinaikkan di Manek Urai.


Bendera PAS


Bendera PKR


Bendera UMNO


Bendera Barisan Nasional


2 ulasan:

  1. salam..kawe peliklah bndo gni bilih jadi isu..pkr x btnding wak gapo nk ado bndero nyo..umno ni parti komponen b.n..buke umno 1 parti b.n parti..kn pehe molek..kalu nk tewaskan musuh kn knl sapo musuh..

    BalasPadam
  2. so lagi kawe nk tny..apo bezo ore Islam dlm umno dgn org Islam dlm pkr pada pndangan pas?? kalu nk kt org islam umno xckup islam sbb xngundi pas..pahtu ore pkr guano plk?? kalu pkr btul2 nk islam..bkpo xngundi pas jah??

    BalasPadam

Sebarang maklumbalas/komen/aduan/cadangan berhubung DUN Dabong, Sila emailkan kepada : mtddabong@yahoo.com